Lasten Sankarit ilahdutti Lapualla

Tänään Etelä-Pohjanmaalla nähtiin aurinkoisia ilmeitä puolin ja toisin, kun muutamia paikallisia Lasten Sankareita hyppäsi yksiköihinsä ja kaasutteli kohti Lapuaa. Lasten Sankarit ry oli päättänyt ilahduttaa lapualaista neljän lapsen perhettä, josta kaikki neljä lasta sairastavat parantumatonta sairautta MLD:tä. Sairaus johtaa liikuntakyvyttömyyteen, näkökyvyn ja tajunnan menettämiseen ja lopulta menehtymiseen. Lapsista kaksi ovat edenneet vaiheeseen, jossa liikkuminen ei enää onnistu.

Tänään eteläpohjanmaalaiset Lasten Sankarit Sami Länkimäki, Timo Utunen, Ilkka Suksi, Riikka Halmesmäki ja Heini Alapiha Etelä-Pohjanmaan ensihoidosta, Juha Härsilä Pohjanmaan poliisilaitokselta, Joonas Övermark, Timo Piippo ja Marko Mäki-Fossi Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta sekä Emmi Virolainen koulutuskeskus SEDU:sta saivat ainutlaatuisen kunnian vierailla kyseisen perheen kotona ja käydä tervehtimässä ja ilahduttamassa perheen lapsia Markusta, Maijua, Minnaa ja Maijua. Vierailun ja turvallisuusviranomaisten kalustoon tutustumisen lisäksi perheeseen lahjoitettiin juuri niitä pieniä toivon pilkahduksia, joita yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on ojentaa piristystä kaipaaviin perheisiin. Lasten Sankareiden lahjoittamana perheen nuorimmat ja vielä liikuntakykyiset lapset pääsevät ensi kesänä vierailemaan haaveilemassaan kohteessa Muumimaailmassa ja yöpymään Naantalin kylpylässä kahden aikuisen seurassa.

”Oli äärimmäisen herkkä hetki tänään itsellekin. Todella söpöjä lapsia!”, kommentoi yksi Lasten Sankareista liikuttuneena. ”Ihan mieletön fiilis tuli tästä. Jos koskaan voin vielä uudestaan avustaa näissä asioissa, niin olen ehdottomasti valmis.”

Lasten Sankarit ry:n tarkoitus on avustaa ja piristää niitä perheitä, joita sitä Suomessa eniten tarvitsevat. Yhdistys on saanut merkittävää apua monista eri projekteista, joita hyväsydämiset turvallisuusviranomaiset ovat järjestäneet eri puolilla Suomea. Aiempien kamppanjoiden ohessa Lanssaria haukotuttaa -järjestö ilmoitti vastikään lahjoittavansa lähes 4000 euroa Lasten Sankarit ry:n toiminnan hyväksi järjestettyään juomapullokamppanjan, jonka tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessan Lasten Sankarit -yhdistyksen toimintaan. Näiden kamppanjoiden sekä lisäksi yksittäisten lahjoitusten sekä yhdistyksen jäsenmaksujen tuotoilla Lasten Sankarit ry pääsee kesällä ilahduttamaan vielä monia lapsiperheitä lisää. Kiitos kaikille mukana olleille!